A napokban a kezembe került egy szimpatikus recept, amelyben bazsalikommal készítették el a karalábé-krémlevest. Ezekből az alapanyagokból elkészítettem a saját verziómat, amihez túl sok mindenre nem is volt szükség: víz, karalábé, bazsalikom egy kevés fűszer: fehérbors és só került bele, illetve én még felturbóztam egy kis tejszínnel.
Hozzávalók / 2 adag

1 közepes db karalábé
4 dl víz
0.5 csokor bazsalikom
1 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
2 csipet fehér bors
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj

Elkészítés

Meghámozzuk, majd felkockázzuk a karalábét és a fokhagymát.
Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a karalábét, és együtt pároljuk (fedő alatt) 5-10 percig.
Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel.
Puhára főzzük, beletesszük a bazsalikomot, majd levesszük a tűzről, és leturmixoljuk.
Végül beletesszük a tejszínt, még egyet rottyantunk rajta a tűzön, és kész is.