A zsidó tojás után egy újabb klassz recept Fűszeres Eszter könyvéből.
Hozzávalók/ 6 adag
A tésztához
500 g finomliszt
200 g libazsír
2 db tojás
2 dl fehérbor (száraz)
2 kk só
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A kenéshez
1 db tojás
Elkészítés
Dagasztókaros robotgéppel összekeverjük a lisztet és a szobahőmérsékletű libazsírt.
Hozzáadjuk a fűszereket és a tojásokat, ezekkel is jól eldolgozzuk a lisztet.
Végül megy bele a fehérbor is.
A tésztát fóliába csomagolva két órán át hűtőben pihentetjük.
Pihentetés után vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. Húsz egyenlő részre osztjuk.
Mindegyik kis tésztalapot három csíkra vágjuk. A csíkokat megsodorjuk és összefonjuk.
Így járunk el a maradék tésztával is.
A borsos fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük úgy, hogy fél óra sütési idő után megkenjük a fonatok tetejét a felvert tojással és meghintjük egy kis extra frissen őrölt borssal.
0 Megjegyzések