Férjem egyik kedvence a csülök, sülve-főve... Nem mondom, hogy én nem eszem meg, így néhanapján ez is az asztalunkra kerül. Most ebben a formában, jó ízű főtt krumpli társaságában, friss, nyers savanyú káposztával. Fincsi volt! :-)
Hozzávalók / 10 adag

2.4 kg sertéscsülök (elsőcsülök, kicsontozva)
5 ek napraforgó olaj
3 közepes db vöröshagyma
3 ek fűszerpaprika
6 gerezd fokhagyma (nagy)
só ízlés szerint (tengeri)
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
200 ml száraz vörösbor


Elkészítés

A csülökhúst felkockázzuk. 
A vöröshagymát apróra felvágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről az edényt, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a húst. Visszatesszük a tűzre, kb. 1/2-1 dl forró vizet öntünk hozzá, és néhány perc alatt állandóan kevergetve megpörköljük a húskockákat. Közben megsózzuk, hozzáadjuk a köményt, és belenyomjuk a fokhagymát is. Szükség szerint a vörösborral öntjük fel.
Amint a húskockák már  "összeugrottak ", lefedjük, és hagyjuk, hogy kis levet is eresszen. Pár perc után felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy  éppen a tetejéig érjen a húsoknak.
Lefedjük, és puhára főzzük.