Ez egy egyszerűbb változata a káposztasalátának, persze lehet még felhozni más anyagokkal is, pl. sárgarépa, zöldpaprika vagy esetleg retekkel. Nagyon frissítő finom saláta. 
Hozzávalók / 4 adag

0.5 közepes fej káposzta
2 tk só
0.5 dl ecet (ízlés szerint)
2 ek cukor (ízlés szerint)
0.5 teáskanál köménymag
0.5 közepes fej vöröshagyma (vagy zöldhagyma)


Elkészítés

A lereszelt káposztára rátesszük a sót, és egy kevés ecettel is megöntözzük. 10 percre félretesszük.
Nem kell a káposztát kinyomni. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és a köménymagot.
A cukorból és ecetből vízzel ízlésünknek megfelelően salátalevet készítünk (lehet erősen cukrozni és ecetezni, mert a káposzta úgyis közömbösíti az ízeket.) Ráöntjük a káposztára, jól elkeverjük.letakarva a hűtőben tartjuk legalább 1-2 órát, hogy jól összeérjenek az ízek.