Ezt a salátát néhány éve a fogyókúrám részeként készítettem. Hatásos volt, mert a családom elette előlem, így tuti volt a fogyás! Azóta is rendszeresen készítem, többször kérik, és bármikor fogyasztható.
Hozzávalók / 6 adag

A salátához
60 dkg csirkemell filé
40 dkg paradicsom
40 dkg kígyóuborka
40 dkg mirelit csemegekukorica (vagy konzerv)
40 dkg mirelit zöldbab (vagy konzerv)
1 dl tej (az áztatáshoz, amit kevés sóval eldörzsölt fokhagymával ízesítünk)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
ételízesítő ízlés szerint

Az öntethez
45 dkg tejföl (12%-os)
1 teáskanál mustár
5 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
bazsalikom ízlés szerint
borsikafű ízlés szerint
só ízlés szerint


Elkészítés

A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb.
Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, kevés sóval vagy ételízesítővel. (Én mikróban szoktam.)  
A megmosott paradicsomot cikkekre, az uborkát 2-3 cm hosszú, vékonyabb hasábokra vágjuk.
A húst kivesszük a tejből, lecsurgatjuk, és 3-4 cm hosszú csíkokra szeljük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon pirítjuk, pici vizet alátéve puhára pároljuk. Ha kész, kihűtjük.
Az öntethez a sovány tejfölt kikikeverjük a Hozzávalókkal.
A kihűlt húst összekeverjük a zöldségekkel, ráöntjük a mártást, átkeverjük, és 1-2 órát hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.