Nagyon kedveljük a gyrost, és pitában a legfinomabb. Nem is hittem volna, hogy ilyen egyszerű elkészíteni.  Elkészítettem, és láss csodát, ez tényleg zsebes. Gondolom, ez a sütési módnak is köszönhető. Fincsi lett, másnap pedig kenyérpirítóban a legjobb megmelegíteni (nem sütni!).
A receptre itt bukkantam.
Hozzávalók / 10 adag

350 ml meleg víz
1 ek méz
1 tasak instant élesztő
60 dkg finomliszt (lehet teljes kiőrlésű is)
2 tk só


Elkészítés

A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell.
Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen.
Keleszteni nem kell, ezért mindjárt 10-12 gombócot készítünk belőle.
Kis pitaformákat nyújtunk belőle, kb. fél cm vastagot.
Konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. Alatta lisztezzük be a deszkát!!!. Ez fontos, ettől lesz zsebes.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy tiszta tepsit teszünk az alsó rácsra.
Ebbe rakjuk hármasával, négyesével, és figyeljük. Percek alatt gömbölyűvé fújódik fel, és ezután már csak 2 percig sütjük tovább. Nem szabad kiszárítani!