Ezt a receptet 2 féle fánk receptből raktam össze, és nálunk ez a tökéletes fánk. Egyáltalán nem olajos, és nagyon finom. Tálalhatjuk baracklekvárral vagy valamilyen pudingot is főzhetünk, és megtölthetjük vele a fánkokat.
Hozzávalók/ 6 adag

50 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
2 evőkanál étkezési keményítő
5 dkg élesztő
10 dkg vaj (olvasztott)
0.5 l tej
9 ek cukor
2 db tojás
1 kávéskanál só
5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
1 csomag vaníliás cukor (a szóráshoz)
3 ek porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés

A vajat felolvasztjuk beleöntjük a tejet, majd megmelegítjük egy kicsit. A langyos, vajas tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és addig kavarjuk, míg fel nem oldódik benne az élesztő.
Az összes hozzávalót egy tálba öntjük (kivéve a porcukrot és a vaníliás cukrot), és a tésztát hóyagosra dolgozzuk. Ha esetleg még lágy lenne a tésztánk, akkor adjunk még hozzá lisztet. 1 órát kelesztjük.
Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, és kiszagatjuk. Még 15 percet kelesztjük.
Majd forró olajban megsütjük.
Ha kész, a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, és megszórjuk a fánkok tetejét.