Maradt valamennyi fött krumplim az ebédkészítésből, hát felhasználtam, gondolva arra, hogy vacsoránál jól jöhet egy kis saláta.
Hozzávalók / 3 adag

70 dkg burgonya (salátának való)
1 nagy fej lila hagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 l víz
2 ek ecet (20%-os)
2 púpozott ek cukor

Elkészítés

A burgonyát sós vízben héjastól megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, felkarikázzuk kb. 1/2 cm-es karikákra.
Egy tálban rétegezve lerakjuk: burgonya, frissen őrölt bors, felkarikázott lilahagyma.
Ha minden elfogyott, a vízből, cukorból, ecetből salátalevet készítünk és nyakonöntjük a krumplit.
Lefedve, lehűtjük. Mindenképpen jót tesz neki, ha legalább fél napot áll, összeérik.