Mivel a lencsét nem igazán szeretem, ezt szoktam újévkor helyette készíteni. Persze nem csak szilveszterkor készítem, mert nagy kedvencem lett, mióta először kóstoltam. :)
Hozzávalók / 4 adag

800 g fehérbab (konzerv, nettó tömeg: 530 g)
300 g juhbeles virsli (kb. 3 pár)
1 nagy fej lila hagyma
400 g joghurt (nagy pohár)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


Elkészítés

Főzzük meg a virslit, majd vágjuk karikákra. A lilahagymát pucoljuk meg, és vágjuk vékony csíkokra.
A leszűrt babkonzervet keverjük össze a hagymával, virslivel, joghurttal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Pár órát vagy akár egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pirítóssal tálaljuk.