Ez már majdnem olyan fűszerezés, mint ahogy a tatárbeafsteaket szoktam készíteni.
Hozzávalók/ 4 adag

A húspogácsához (4-6 db)
500 g darált marhacomb
1 ek ketchup
1 ek dijoni mustár
1 ek worcestershire-szósz
1 db tojássárgája
1 közepes fej reszelt lila hagyma
2 gerezd reszelt fokhagyma
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
1 dl olívaolaj (a sütéshez)

Az összeállításhoz
6 db hamburger zsemle
12 dkg cheddar sajt
1 közepes fej jégsaláta
1 közepes fej vöröshagyma

Elkészítés

A húspogácsához valókat bekeverjük, hűtőbe tesszük egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
A hamburgerszószt elkészítjük.
Egy serpenyőt (grill) nagyon vékonyan kiolajozunk, felforrósítjuk, majd a formázott húspogácsákat hirtelen mindkét oldalukon 1-1 percig sütjük nagy lángon, majd mérsékeljük, és tovább sütjük 3-4 percig oldalanként.
A sajtszeletek ráhelyezzük amikor még a serpenyőben van a hús, hogy kissé ráolvadjon a húsra.
A zsemléket kettévágjuk, a belső részét megpirítjuk. A hagymát vagy lilahagymát vastagabb karikákra vágjuk, a salátát felcsíkozzuk. A zsemle alsó részét megkenjük a szósszal, rákerül a saláta, majd a hús, majd végül a hagyma. Ha valaki jó sok szósszal szereti, tegyen még a húsra is.