Könnyen elkészíthető, nagyon finom étel! Remek választás ebédre vagy vacsorára. A siker biztos nem marad majd el!! :)
Hozzávalók/ 5 adag

1 kg sertéscomb
12 dkg füstölt szalonna
4 közepes db vöröshagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
330 ml tejföl
2 púpozott ek finomliszt
bors ízlés szerint
2 dl víz

Elkészítés

A szalonnát (bőre nélkül) apró kockákra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk. Rárakjuk az apró kockákra vágott hagymát, és azt is megpirítjuk.
Amíg pirul, addig nem túl vastag csíkokra vágjuk a húsokat.
Ha megpirult a hagyma, mehet rá a hús. Sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig pirítjuk. Ha kifehéredett, és engedett egy kis levet, megszórjuk a paprikával. Öntünk még rá egy kis vizet, és fedő alatt puhára főzzük. Ha netán elfőne a víz, és még nem puhult meg a husi, akkor öntsünk még alá egy keveset.
Ha megfőtt a hús, a tejfölt és a lisztet simára keverjük el. A husi levéből vegyünk ki egy merőkanállal, és tegyük a tejfölös lisztbe. Keverjük össze. Ezzel a folyamattal hőkiegyenlítünk. Lassan, folyamatos keverés közben öntsük a húsra. Még egyszer felforraljuk.
Párolt rizzsel vagy nokedlivel tálalhatjuk.