Egy nagyon finom, önmagában is laktató saláta, de tálalhatjuk köretként is. A dresszinget ízesíthetjük curry porral is.
Hozzávalók / 3 adag

200 g tészta (rövid)
15 dkg koktélparadicsom
100 g kígyóuborka
0.5 db sárga kaliforniai paprika
1 kis fej lila hagyma
100 g ananászkonzerv
100 g főtt sonka
100 g sajt
2 ek majonéz
100 g joghurt
5 ek ananászlé (konzerv)
1 ek petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint



Elkészítés

A tésztát bő forró, sós vízben meg főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
A paradicsomokat négybe, a paprikát és az ananászkarikákat kockákra, az uborkát és a hagymát négybe, majd szeletekre vágjuk. A sajtot és a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük.
A majonézt simára kavarjuk a joghurttal és az ananászlével. A dresszinget sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük.
A dresszinget a salátára öntjük, jól elkavarjuk, kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt sóval, borssal ízesítjük.