Előre elkészíthető köret, a családban nagyon szeretik és elég sűrűn kérik, hogy ezt készítsem.
Hozzávalók / 4 adag

A burgonya előkészítéséhez
60 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
3 tk só
2 ek ecet
Az öntethez
2.5 dl tejföl
3 ek majonéz
1 tk citromlé
1 teáskanál cukor
1 kk mustár
1 késhegynyi fehér bors
0.5 kk só

Elkészítés

Sós vízben feltesszük főni héjastól a krumplit (2 tk sót teszünk a vízébe).
A vöröshagymát felkarikázzuk.
1 liter vizet 1 teáskanálnyi sóval és az ecettel felforralunk.
A hagymát ebbe lébe tesszük abálódni, amíg üveges lesz.
A megfőtt krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk.
Az ecetes lével leöntjük még melegen és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és megvárjuk míg kihűl.
Amíg a krumpli hűl, elkészítjük az öntetet: a tejfölbe belekeverjük a majonézt, mustárt, cukrot, citromlevet, borsot és a sót.
A kihűlt krumplit az öntettel lazán összekeverjük.