Van, aki az omlós kekszet szereti, van aki a puhát, én inkább ropogós párti vagyok. :)
Hozzávalók/ 4 adag

6 dkg puha vaj
8 dkg barna cukor (nádcukor vagy xilit, eritrit is lehet)
1 db tojás
8 dkg finomliszt (zabliszt is lehet)
2 csipet só
1 kk sütőpor
8 dkg zabpehely (apró szemű)
6 dkg kókuszreszelék
1 kávéskanál vanília kivonat (vagy vanília esszencia)

Elkészítés

A puha vajat, a cukrot és a tojást keverjük habosra.
Keverjük a lisztbe a sót és a sütőport, majd dolgozzuk össze a tojásos keverékkel.
Végül adjuk hozzá a zabpelyhet és kókuszreszeléket, és dolgozzuk össze. Egy sűrű, ragacsos masszát fogunk kapni.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egy evőkanál segítségével (vagy ha kisebbeket szeretnénk, teáskanál segítségével) a masszából készítsünk kis halmokat, 3-4 cm-re egymástól. Vizes kézzel simítgassuk, lapítgassuk el kicsit őket.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt (kicsik esetén 8-10 perc alatt) süssük aranybarnára. Érdemes figyelni, mert hamar megéghetnek!
Ebből a mennyiségből kb. 12 db nagy keksz készíthető vagy 24 db kicsi. Ha reggelire kakaó, kávé mellé készítjük, vagy uzsonnára, akkor érdemes nagyot készíteni, de ha csak sütiként, nassolni vagy vendégvárónak, akkor jobb, ha kicsik, szerintem.