Tipikus "mi van a hűtőben" étel, maradék alapanyagmentő leves.
Mi nagyon szeretjük. 
Hozzávalók / 2 adag

1 ek napraforgó olaj
1 nagy db csiperkegomba
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg paprikás kolbász
2 közepes db burgonya
1 db babérlevél
1 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 kávéskanál ételízesítő
1 kk majoranna
100 g tejföl (habaráshoz)
1 evőkanál finomliszt (habaráshoz)
1 közepes db sárgarépa
6 dl víz (kb.)

Elkészítés

Megtisztítjuk és kockázzuk a hagymát, a gomba bőrét lehúzzuk, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket félbevágjuk, a kolbászt, ha nem eleve szeletelt, felszeleteljük.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, utána beledobjuk a gombát, fokhagymát, majd a szeletelt kolbászt, közepes tűzön kevergetjük, míg a gomba megpuhul, majd felengedjük vízzel.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, a krumplit meghámozzuk, kockázzuk. A leveshez adjuk a sárgarépát, pár perc múlva a krumplit, közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majorannát és a babérlevelet is.
Amikor a krumpli és a sárgarépa megpuhul, hozzáadjuk a tejfölös habarást. Összeforraljuk, és kész. Jó étvágyat!