Ezt a fajta leveles tésztába göngyölt mustáros virslit kb. 15 éve találtuk ki, azóta gyakran sütök ilyet. Főleg amikor fiam itthon van, ugyanis Ő nagyon szereti.
Hozzávalók/ 5 adag

0.5 csomag leveles tészta
50 dkg virsli (10 db)
1 db tojás (kenéshez)
10 dkg trappista sajt (fele reszelve, fele felkockázva a töltéshez)
2 ek mustár

Elkészítés

Fél csomag leveles tésztát kinyújtunk 1-2 mm vékonyra. Kb. 15x2 cm széles csíkokat vágunk belőle, 10 db-ot, mivel 10 db virslink van.
Ezután kikészítjük a mustárt, s a virslikre hosszában csíkot húzunk a tubusos mustárral, majd pedig szépen a virslik egyik végénél elkezdjük feltekerni a tészta-csíkot.
Jól rányomkodjuk, s majd mindkét végén is jól összenyomkodjuk a tésztát, hogy ne folyjon ki a mustár a tésztából sütés közben. Mind a 10 db virslivel hasonlóan járunk el.
Ha minden virslit betekertünk a leveles tésztával, s még maradt tésztánk, akkor a maradék tésztát kinyújtjuk, pohárral köröket szaggatunk, s minden kör közepébe 1-1 db 1x1 cm-es trappista (ha van, füstölt) sajtkockát rakunk, majd a széleit tojással megkenjük, s villa segítségével szépen lenyomogatjuk.
Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire tepsibe rakjuk a sütiket, addigra kellően bemelegedjen a sütő.
Kiolajozzuk és liszttel megszórjuk a tepsit, vagy pedig sütőpapírt rakunk a tepsibe, s a göngyölt virsliket, s ha van sajttal töltött leveles tésztánk, akkor azokat is berakjuk a tepsibe.
Az összes tészta tetejét bekenjük tojással, s megszórjuk reszelt trappista sajttal. 200 C-fokon 25-30 perc alatt megsülnek a sütikék. Én általában félidőben megfordítom a tepsit, hogy a belül lévő sütik nehogy túlsüljenek.
A leveles tésztába göngyölt mustáros-virsliket már melegen fogyaszthatjuk.