Mostanában az üzletben, ahol rendszeresen vásárolok, árulnak nosztalgia krémest. Nagyon finom, és tényleg olyan, mint régen.
Hozzávalók / 4 adag

50 dkg finomliszt (BL 55)
12.5 dkg margarin (olvasztott)
1 kávéskanál só
2.5 dkg friss élesztő
0.5 teáskanál cukor
2.5 dl víz


Elkészítés

Kenyérsütő gépben kevertem és dagasztottam össze a Hozzávalókat, majd hagytam duplájára kelni.
Három részre osztottam a tésztát, hosszú rudakat sodortam, majd 3 nagyobb perecet formáztam belőle.
Előmelegített sütőben, légkeveréssel 200 fokon sütöttem meg őket.
Félidőben, mikor már megsült, de még nem barnult meg a tészta, 1 kanál sóból és három kanál lisztből álló, vízzel hígított keverékből csöpögtettem rá a sós pöttyöket.