Padlizsánkrém, avagy mit csináljunk a kamrában sorsára váró, egyetlen tojásgyümölccsel?
Hozzávalók / 4 adag

1 db padlizsán (350 g-os)
2 ek olívaolaj (extra szűz)
2 gerezd fokhagyma (hajszálvékonyra szeletelve)
1 teáskanál mustár
1.5 kávéskanál só
1 kávéskanál fekete bors (frissen őrölt)

Elkészítés

A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)
A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. Fa vagy műanyag késsel/ villával pépesítjük a sült padlizsánkockákat és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.