Férjem egyik nagy kedvence a ropogós sertéscsülök. 
Hozzávalók/ 3 adag

1.5 kg sertéscsülök (kicsontozott)
5 ek napraforgó olaj
5 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint (tengeri)
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény


Elkészítés

A csülköket megtisztítjuk, az esetleges szőröket leperzseljük láng felett. A rajta lévő pecséteket egy nagyon éles késsel a lehető legkisebb bőrveszteséggel levágjuk. Majd mindkét csülköt kettőbe vágjuk.
Nagyon alaposan besózzuk.
Lehetőleg egy magasabb falú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a besózott csülköket. Időnként forgatva addig sütjük, míg mindenhol egy nagyon szép aranybarna színt kap.
Ezután a legjobb, ha egy kuktába tesszük, mert abban harmad idő alatt készül el.
Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. A serpenyőben levő zsiradékot is kiöblítjük egy kevés vízzel, és hozzáöntjük azt is. Újból sózzuk, őrlünk rá borsot, hozzáadjuk az őrölt köményt és a fokhagymát is. 
Lezárjuk, és kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
Előmelegítjük a sütő grilljét. 
Kivesszük a főzőléből a megpuhult csülköket, és egy tepsire helyezzük őket.
Betesszük a sütőbe a grill alá, és ropogósra sütjük.