Sertéshússal is elkészíthető.
A cukor az ellentétes ízek kiemelése miatt kell. Szinte minden ételbe tehetünk!
Hozzávalók/ 4 adag

75 dkg csirkemell filé
25 dkg csiperkegomba
1 közepes db vöröshagyma
0.5 dl napraforgó olaj
1 közepes db paradicsom
1 db paprika (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
1 csipet cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 evőkanál finomliszt (finom)
1 csipet csípős paprikakrém (ízlés szerint)

Elkészítés

A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, kevés liszttel megszórjuk.
Kevés olajon lepirítjuk a húsokat, majd félretesszük azokat.  
A húspirító serpenyőbe beledobjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Szükség esetén pótoljuk az olaj mennyiségét.
Közben felteszünk egy kis edényben vizet forrni. Ha felforrt, beledobjuk a keresztbe metszett paradicsomot egy percre. Kivesszük, lehűtjük, majd lehúzzuk a héját.
Apró darabokra vágjuk a fentiek szerint tisztított paradicsomot és a paprikát, majd a hagymára tesszük. Esetleg kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával.
A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk az alaphoz, enyhén lepirítjuk. Egy csipet cukrot teszünk bele.
Beletesszük az elősütött húsokat az edénybe, kevés vízzel felöntjük. Ha elfőtte a levét, pótoljuk egészen addig, amíg a hús puhára nem párolódik.
Amikor a hús megpuhult, kevés liszttel kikavart tejföllel sűrítjük be, majd összeforraljuk
Galuskával tálaljuk.