Barátnőm férjétől tanultam ezt a receptet. Az övé finomabb szokott lenni, mint az enyém!
Hozzávalók / 8 adag

50 dkg sovány marhahús
50 dkg sertéscomb
50 dkg fejtett bab
25 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg gersli
2 közepes db paprika
2 kis db paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 ek mangalica zsír
1 evőkanál finomliszt


Elkészítés

A húsokat egyforma nagyságú kis kockákra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát zsíron megdinszteljük egy olyan lábasban, amelyet tetővel együtt betehetünk a sütőbe. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, és rátesszük a sertés- és marhahúst. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk (sóval óvatosan, mert a füstölt hús is sós).
Borsozzuk, és rávágjuk a paprikát, paradicsomot. Rászórjuk a megmosott babot, a füstölt  kolozsvári szalonnát és az árpagyöngyöt.
Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyi vastagon ellepje. A tetejére rászórjuk a lisztet, lefedjük a fedővel, és előmelegített sütőben min. 2 óráig sütjük. Közben 20 percenként megkeverjük, és ha kell, még vizet öntünk rá.
Amikor már minden puha, 1 hagymát karikára vágunk, és rátesszük, és addig sütjük még, amíg a hagyma megpuhul, de nem fő szét.
Megkóstoljuk, ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint, ha kell.