Egyik kedvenc nyári gyorsebédem, hol tökből, hol cukkiniből. Legközelebb kipróbálom padlizsánnal is. Van, aki pirospaprikát is tesz bele, de én így szeretem, ha a tojás megőrzi az eredeti színét. Bár sokan kenyérrel eszik, szerintem nagyon laktató fogás anélkül is.
Hozzávalók / 4 adag

1 nagy fej vöröshagyma
3 db cukkini (zsenge)
5 db zöldpaprika
2 db paradicsom
2 db tojás
2 ek olívaolaj
1 kávéskanál ételízesítő
1 teáskanál cukor
1 késhegynyi bors
1 teáskanál só

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
Hozzátesszük a felszeletelt zöldségeket, majd megfűszerezzük 1 tk sóval, 1 késhegyni borssal, 1 tk cukorral és 1 mk ételízesítővel, és jól megkeverjük.
Kb. 15 percig fedő alatt puhára pároljuk, közben néhányszor megkeverjük.
Amikor már minden puha, ráütjük a tojásokat, elkeverjük, és még kb. 2-3 percig főzzük.