Egyszerű és gyorsan elkészül. Ebédre vagy vacsorára bármely évszakban.
Hozzávalók / 6 adag

2 közepes db vöröshagyma
1 kg csirkecomb (filé)
8 ek napraforgó olaj
0.5 kg rizs
1 ek só
2 ek fűszerpaprika
bors ízlés szerint
1 l víz

Elkészítés

A felkockázott hagymákat az olajon megdinszteljük egy nagyobb lábosban.
Kb. 5-10 perc elteltével rátesszük a felkockázott csirkehúst, és fehéredésig, kb. 15 percet pirítjuk, néha megkavarva.
Rámérjük a fűszerpaprikát, átkeverjük, majd 1 liter vízzel felöntjük. Kb. 15 percig főzzük közepes lángon.
Ezt követően hozzáadjuk az átmosott rizst, és további 15 percig főzzük, időnként megkavarva. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.