Az almák lecsepegtetett leve vaníliapudinggal elkészítve finom kiegészítője a sütinek.
Hozzávalók / 4 adag
6 nagy db alma
4 ek cukor
4 db tojás
150 g porcukor
150 g finomliszt
1 csomag sütőpor
1 tk fahéj
1 tk szódabikarbóna
10 dkg dió (tört, ízlés szerint)
1 csipet só
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)
Elkészítés
Lereszeljük az almákat, és a cukorral, fahéjjal hagyjuk lecsepegni, amíg elkészítjük a tésztát.
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet. (Itt szóktam sózni egy picit.)
Az almát kinyomkodjuk és a tésztához keverjük.
Egy kuglófformát kivajazunk, lisztezünk, majd a tésztát egyenletesen beletöltjük. Ízlés szerint tört diót szórunk a tetejére.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
0 Megjegyzések