Az egyik kedvencem az almás süti, bármikor meg tudnám enni.:)
Hozzávalók/ 4 adag

A tésztához
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
175 g tejföl
1 csomag sütőpor
1 db tojás

A töltelékhez
3 ek cukor
2 kg alma
1 teáskanál fahéj
2 ek zsemlemorzsa

A tetejére
1 db tojás

Elkészítés

Az almát lereszeljük, levét kinyomjuk, megdinszteljük, fahéjat adunk hozzá, ha savanyú az alma cukorral is ízesíthetjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé választjuk és a tepsink aljába helyezzük az egyik tésztát, kevés zsemlemorzsával megszórjuk és elegyengetjük rajta az almát, majd rátesszük a másik tésztát.
A tészta tetejét villával megszurkáljuk, és lekenhetjük tojással, hogy szép fényes legyen.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje.