Az én egyik nagy kedvencem, de mindenki szereti.
Hozzávalók/ 6 adag

Tésztához
60 dkg finomliszt
25 dkg margarin
4 db tojássárgája
75 g tejföl
4 dkg élesztő
1 teáskanál cukor

Töltelékhez
75 dkg tehéntúró
10 dkg mazsola
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál finomliszt
4 db tojásfehérje (hab)
1 citromból nyert citromhéj


Elkészítés

A tésztának valókat összegyúrjuk, és kettő cipót formázunk belőle.
Az áttört túrót összekeverjük a mazsolával, a vaníliás cukorral, a liszttel, a porcukorral és a citromhéjjal.
A habbá vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk a túróba.
A vajazott, lisztezett tepsibe az egyik kinyújtott tésztát belesimítjuk.
A tésztára ráhelyezzük a túrós tölteléket.
A másik cipót is kinyújtva rátesszük a töltelék tetejére.
Cukros vízzel megkenjük a tetejét.
Takaréklángon kb. 45 percig sütjük.