Már napok óta nézegetem ezt a receptet, csak nem volt itthon aszalt szilvám. Ma végre pici fiammal eljutottunk a piacra. Zöldséges-tormás virslileves után, második fogásként készítettem.
Hozzávalók / 4 adag

25 dkg margarin
25 dkg aszalt szilva
5 dkg dió (darált)
30 dkg finomliszt (finom)
5 db tojás
0.5 csomag sütőpor
12 dkg cukor (kristály)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra (légkeverésen). Egyéb sütőnél ez 180 fok.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.  A lisztbe belekeverjük a sütőport.
A fehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A cukrot a tojások ságájával és a vajjal habosra keverjük.
A hab 1/3 részét óvatosan belekeverjük. A maradék habot és a lisztet felváltva, óvatosan adjuk hozzá.
Végül beleforgatjuk az apró kockára vágott aszalt szilvát és a darált diót.
A masszát kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába töltjük.
Kb. 1 óra alatt szép barnára sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje.)
Porcukorral meghintve tálaljuk.