Könnyű, finom, hidegen és melegen is fogyasztható, és tetszőlegesen diétás - hagyd ki a tejfölt, és a tegyél hozzá kevesebb levesgyöngyöt a diétásabb változathoz. :)
Hozzávalók / 2 adag

1 ek olívaolaj
500 ml paradicsomszósz
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 levél bazsalikom
1 csipet oregánó
1 csipet rozmaring
1 csipet kakukkfű
1 csipet só
1 csipet bors
1 kis fej lila hagyma
5 dkg levesgyöngy
2 ek tejföl


Elkészítés

Felaprózzuk a hagymát, olívaolajon kicsit megpirítjuk, és amíg pirul, sóval és borssal megízesítjük.
Hozzáadjuk a paradicsomszósz egy kisebb részét (vagy paradicsomlevet), kicsit összekeverjük, majd a maradékot is hozzáöntjük, kicsit hagyjuk főni.
Fűszerezzük a zöld fűszerekkel, ízlés szerint sóval és borssal, majd közvetlenül az elkészülés előtt a friss bazsalikomleveleket vékonyra vágva hozzáadjuk.
Tálaláskor zöld fűszerrel, 1-1 evőkanál tejföllel, a lila hagyma szeleteivel, friss bazsalikommal és levesgyönggyel díszítjük.