Bármikor könnyen elkészíthető étel a pizza, melyet szinte bárki szívesen fogyaszt. Ha egészségesebbé szeretnénk tenni, a tésztájához teljes őrlésű lisztet is keverhetünk, valamint a sajtot elhagyhatjuk a tetejéről.
Hozzávalók / 5 adag

A tésztához
500 g finomliszt
3 dl víz
2.5 dkg élesztő (vagy instant élesztő)
1 csipet só

A feltéthez
400 g sűrített paradicsom
200 g vöröshagyma
400 g brokkoli
100 g sajt
bazsalikom ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához a lisztet, az élesztőt és a csipet sót a vízzel elkeverjük úgy, hogy puha, de nem ragadós tésztát kapjunk.
A tésztát kis ideig meleg helyen pihentetjük, majd pizzalapokat nyújtunk belőle.
A szószhoz összekeverjük a sűrített paradicsomot a fűszerekkel, majd a tésztára kenjük.
Ezután ráhalmozzuk a zöldségeket valamint a sajtot, és sütőben megsütjük.