Nálam járt az Ego Sum, nekik készült ez a kaja.
Hozzávalók / 6 adag

60 dkg finomliszt
25 g friss élesztő
0.5 dl napraforgó olaj
0.5 teáskanál cukor
1 ek só
1 dl paradicsomszósz (ízlés szerint)
pizza fűszerkeverék ízlés szerint
10 dkg sonka
30 dkg sajt (reszelt)
100 g csemegekukorica
15 közepes db csiperkegomba
1 kis fej vöröshagyma
ételízesítő ízlés szerint (Maczalik fűszerkeverék, elhagyható)
3 dl víz (meleg)

Elkészítés

1 dl meleg vízbe belekeverjük a cukrot, felolvasztjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttajuk.
A lisztet összekeverjük a sóval, ráöntjük az élesztőt, az olajat és 2 dl meleg vizet, összegyúrjuk és legalább fél órát letakarva hagyjuk kelni.
Ezalatt a hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, beletesszük az apró kockákra vágott gombát, fűszerezzük a Maczalik fűszerkeverékkel és pár percig pároljuk.
Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, mindegyiket egyenként vékony téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk pizzafűszerrel, sonkakockákkal, kukoricával, a hagymás gombával és reszelt sajttal.
Hosszában feltekerjük, kb 3 ujjnyi széles darabokat vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe állítunk, mint ahogy a darázsfészket.
Mindegyik darab tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben készre sütjük.