Férjem (aki svéd) tanított meg rá. Egyszerű, gyors és isteni!
Én bevallom, ezelőtt nem is hallottam a bulgurról... Azóta viszont direkt keresem a bulguros recepteket. :)
Hozzávalók/ 4 adag
A céklás bulgurhoz
500 g cékla
0.5 db leveskocka (zöldség)
1 bögre bulgur
1 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
2 kk só
2 kk bors
A díszítéshez
100 g feta sajt
0.5 csokor menta
Elkészítés
Meghámozzuk és apróra lereszeljük a céklát.
3 dl vízben feloldjuk a 1/2 leveskockát és ebben az alaplében főzzük meg a céklát (kb 3 perc fedő alatt).
Hozzáadjuk a bulgurt, jó alaposan megkeverjük és még kb 10 percig tovább főzzük (fedő alatt).
Levesszük a gázról és állni hagyjuk 5 percet.
Hozzáadjuk az olajat, ecetet, sót és borsot (ízlés szerint).
Felkockázott feta sajttal és mentalevekkel tálaljuk.
0 Megjegyzések