Az egyik legkedveltebb német étel. Gyorsan kész van, a Hozzávalókminden háztartásban megtalálhatók. Magában is fogyasztható, de adhatunk mellé vegyes salátát is vagy hús mellé köretként is kiváló; mi tükörtojással szoktuk enni.
Hozzávalók/ 2 adag

60 dkg burgonya
1 nagy db vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, karikára, félkarikára vagy apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk.
Vegyünk elő egy kovácsolt vas vagy teflon serpenyőt, olyat, amelyiknek van fedele is. A krumplit tegyük bele a serpenyőbe, alaposan sózzuk és borsozzuk, majd locsoljunk rá kevés olajat (1-2 evőkanálnyit).
Nagy lángon/magas hőfokon fedő alatt kezdjük el sütni, majd később lejjebb vesszük a hőmérsékletet. Időnként (kb. 3 percenként) megrázogatjuk a serpenyőt, vagy egy falapát segítségével óvatosan megfordítjuk a krumplikat. Összesen kb. 20-30 percig sütjük a krumplikat - az idő függ attól, milyen vastagra vágtuk a krumplit. Fontos, hogy a fedőt mindig tegyük vissza a krumplira, hiszen a gőzben fog megpárolódni.
Kb. félidőnél hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és azzal együtt sütjük készre. Akkor jó, ha a krumpli aranybarna színű, és a hagyma sem égett meg.