Vettem egy nagy adag Meyer citromot, és azonnal nekiálltam mindenfélét gyártani belőle. Készítettem lemon curd-öt, amivel megkoronáztam ezt a finom, pihe-puha, lágy kuglófot is. Mennyei élvezet volt.
Hozzávalók / 6 adag
4 db tojás (nagy)
1 csipet só
12 dkg gyümölcscukor
250 ml görög joghurt
15 dkg olvasztott vaj (+ 1 tk a forma kikenéséhez)
1 citromból nyert Meyer citromlé (80 ml)
1 citromból nyert citromhéj
30 dkg tönkölybúza liszt (+ 1 ek a forma szórásához)
1 teáskanál kardamom
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.
A sárgáját a gyümölcscukorral, a joghurttal, az olvasztott vajjal, a citrom levével és reszelt héjával kikeverjük.
A masszához keverjük az őrölt kardamomot és az átszitált lisztet, majd beleforgatjuk.
6 nagyobb kuglófformát kivajazunk, meghintjük liszttel, és a tésztát elosztjuk benne.
170 fokos sütőben, alul-felül sütésen 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a tészta.
0 Megjegyzések