Már régóta tervezgettem, hogy kuglófot akarok sütni, csak nem volt hozzá sütőformám. Majd gyanútlanul vásároltam az esti vacsorához a boltban, ahol hirtelen a megláttam egy egész csinos darabot, és persze nekem sem kellett több, azonnal megvettem.
Hozzávalók / 6 adag

250 g nádcukor
3 db tojás
100 g vaj (olvasztott)
1 narancsból nyert narancshéj
1 narancsból nyert narancslé
130 ml görög joghurt
250 g finomliszt
1.5 teáskanál kardamom (őrölt)
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só

Elkészítés

A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk az olvasztott (de már nem forró!) vajat, a görög joghurtot, a narancs héját és levét, majd elkeverjük.
A sütőporral, sóval és kardamommal elkevert lisztet a keverékhez szitáljuk, és összekeverjük a tésztát.
Amennyiben nem szilikon sütőformát használunk, akkor érdemes kivajazni/kilisztezni, majd beleöntjük a tésztát úgy, hogy két ujjnyi (2-3 centi) hely maradjon a forma tetejéig.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
Ha már langyosra hűlt, akkor kifordítjuk a formából, porcukorral megszórva tálaljuk.