A csirkefarhátat sokan lenézik, kutyakajának vagy a szegények ételének vélik, pedig fejedelmi lakoma készíthető belőle.
Hozzávalók / 4 adag

A farháthoz
4 db csirkefarhát
1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db hegyes erős paprika
2 db chili
2 nagy db paradicsom
só ízlés szerint
1 teáskanál fekete bors (őrölt)
2 teáskanál csípős fűszerpaprika
2 ek napraforgó olaj

A gombapörkölthez
40 dkg csiperkegomba
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db paprika
3 közepes db hegyes erős paprika
1 db chili
2 gerezd fokhagyma
3 dkg paradicsom
só ízlés szerint
1 teáskanál fekete bors (őrölt)
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 ek olívaolaj
1 púpozott ek finomliszt
1 dl tejföl

A körítéshez
30 dkg penne
12 db koktélparadicsom
20 dkg karfiol (4 rózsa savanyított)
4 gerezd fokhagyma (savanyított)
4 szál petrezselyem


Elkészítés

Az aprított hagymákat olajon dinszteljük, rátesszük a farhátat és a zöldségeket, fűszerezzük, öntünk rá kevés vizet, és lassan pörköljük.
Közben egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, és bele az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt paprikákat, majd a szeletelt gombát, végül a paradicsomot, és fűszerezzük. Amikor kész, megszórjuk egy kevés liszttel, adunk hozzá tejfölt. Összekeverjük, és felforraljuk.
Megfőzzük sós vízben a pennét.
Tálaláskor teszünk a tányérra egy farhátat, mellé gombát és pennét. Dekoráljuk.