Egy másféle pörkölt.
Hozzávalók / 4 adag

1.2 kg sertéshús (pörköltnek való)
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek kakukkfű (vágott, friss)
2 ek petrezselyem (vágott, friss)
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek sűrített paradicsom
1 csapott ek finomliszt
5 dl barna sör
2 ek ételízesítő
80 dkg burgonya
3 ek zsemlemorzsa
1 ek vaj

Elkészítés

A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk.
A felforrósított olajban a húst megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a sör felével és 250 ml vízzel. A fűszereket és a vegetát hozzákavarjuk. Felfőzzük, és lefedve kb. 75 percig főzzük, apránként hozzáöntjük a maradék sört is.
Burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. A burgonyakockákat elkeverjük a morzsával, sóval, borssal ízesítjük, és a pörköltre elosztjuk.
A pörköltet lefedve előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig pároljuk. A vajat a burgonyára elosztjuk, és visszatesszük 225 fokra felmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Kakukkfűvel megszórjuk.