A neten találtam a receptet, azonnal megfogott! Mit is mondhatnék?!? Fenséges volt!
Hozzávalók / 3 adag
A húshoz:
400 g csirkemell filé
4 ek szójaszósz
2 ek vodka
2 ek keményítőliszt
A körethez:
500 g zöldség (sárgarépa, cukkini, újhagyma, kaliforniai paprika, gomba)
só, bors, gyömbér, fokhagyma, szójaszósz, osztrigaszósz
kb. 100 ml ananászlé
kb. 50 g ananász
Elkészítés
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk a szójaszósz és a vodka keverékébe. Hozzáadjuk a keményítőlisztet, alaposan átkavarjuk, és állni hagyjuk, min. 1 órát.
Az átmosott zöldségeket leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Wokban kevés olajon megsütjük a csirkemellcsíkokat. Ha kész, kivesszük egy tányérra, és melegen tartjuk.
A wokba pici olajat öntünk, és megpirítjuk a zöldségeket. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. 2-3 cm) és zúzott fokhagymát (2-3 gerezd), meglocsoljuk szójaszósszal.
Az ananászt is vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd pár percet együtt pirítjuk.
Visszatesszük a csirkemellcsíkokat, felöntjük ananászlével, és egy kevés osztrigaszósszal megbolondítjuk.
Kóstoljuk meg, és ha kell, még ízesíthetjük szójaszósszal, osztrigaszósszal.
Főtt rizzsel tálaljuk.
0 Megjegyzések