A helyi kínai büfében kezdtem el nyomozni arról, hogyan készítik el a szezámmagos golyót (persze büfés módra).
Hozzávalók / 4 adag

A bundához
8 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál finomliszt (finom)
1 ek napraforgó olaj
0.5 dl víz
1 db tojás
100 dkg csirkemell filé
3 ek napraforgó olaj

A mázhoz
100 ml ketchup
2 ek cukor
1 ek szójaszósz
chili ízlés szerint (por vagy erős pista)
1 ek szezámmag

Elkészítés

A keményítőt és a lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, vizet és az olajat.
A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, szinte daráltra, hogy össze lehessen gyúrni.
A mázhoz a cukrot kevés vízzel megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot.
A csirkemellből golyókat formázunk, belemártogatjuk a bundába, majd sűrűn lisztbe forgatjuk.
Kisütjük, majd a mázba hempergetjük.