Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki a készen kapható édes-savanyú mártást finomnak találta. Viszont minek megvenni, ha el is készíthetjük. Elég egyszerű a dolog, a titka szerintem az ízlésünknek megfelelő arányok kikísérletezésében rejlik :).
Hozzávalók / 3 adag

Az édes-savanyúhoz
3 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db lila hagyma
2 közepes db kápia paprika
567 g ananászkonzerv
2 közepes db paradicsom
3 dl paradicsomlé
2 ek szójaszósz
1 teáskanál cukor
2 g szárított natúr zöldségkeverék
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 csipet wok fűszerkeverék
1 csipet só
chilipehely ízlés szerint
1 db csirkemell filé

A rizshez
1 bögre barnarizs
4 dl víz

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, majd az ananász nagy részével együtt csíkokra vágjuk. Most jön a fondorlat: az ananász kb 1/4-ét minél jobban felaprítjuk, hogy a szószunk homogén (nem darabos, szaftos) részébe minél jobban belefőjön.
A hagymát wokban előpirítjuk, majd hozzádobjuk az előkészített zöldségeket és ananászt, az ananászkonzerv levét, és az összes többi hozzávalóval együtt lefedve összefőzzük (míg a répa meg nem puhul).
A csirkemellcsíkokat külön serpenyőben megsütjük. Köretként barna rizst főzünk, a rizs mennyiségéhez képest 2x-es vízmennyiségben.
Végül az egészet összekeverjük.