Láttam pár receptet erről az ételről, de nekem sehogy nem stimmeltek az arányok a bundához. Ezért saját magam kísérleteztem ki a számomra legmegfelelőbbet. A máznál ugyanez volt a helyzet. Ne áltassuk magunkat, szükséges a cukor, hogy visszakapjuk azt az ízvilágot, amit megszokhattunk a kínai étteremben.
Hozzávalók / 2 adag

Bunda és csirke
2 db csirkemell filé
5 csapott ek finomliszt
1 db tojás
0.5 dl napraforgó olaj
0.5 csomag sütőpor
só ízlés szerint
2 dl tej

Máz
160 g ketchup (közepes tubusos)
chili ízlés szerint
2 ek szezámmag
2 ek cukor

Rizibizi
10 dkg zöldborsó (ízlés szerint bármennyit tehetünk bele)
1 bögre rizs
0.5 dl napraforgó olaj
1 csapott ek cukor
4 dl víz (két bögre víz, azzal mérjük, amivel a rizst)
1 teáskanál só (ízlés szerint)

Elkészítés

A rizs készítése: Olajon kicsit pároljuk a borsót, hozzáadunk egy csapott evőkanál cukrot, majd hozzáadunk egy bögre rizst, és ugyanezzel a bögrével hozzámérünk dupla ennyi vizet. Sózzuk, és lassú tűzön készre főzzük.
A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a tejjel felöntve sűrű masszát készítünk.
Elkészítjük a mázat is. Ízlés szerinti ketchupot, cukrot, bármilyen chilit vagy erős paprikát összekeverünk. Aki nem szeretné csípősen, az kihagyhatja belőle.
A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük. Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje. A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, megszórjuk szezámmaggal, majd tálra tesszük.