Ez egy klasszikus, amit még magam sosem készítettem el, csak készen vettem a boltban. Szerintem így sokkal finomabb.
Hozzávalók / 4 adag

75 dkg csirkemell filé
5 dkg gyömbér (friss)
4 gerezd fokhagyma
3 db chili (paprika)
25 dkg piros kaliforniai paprika
5 dkg sűrű paradicsomszósz
50 dkg ananász
2 ek szezámolaj
2 ek napraforgó olaj
4 ek rizsecet
4 ek szójaszósz
2 teáskanál sherry
2 ek cukor
2.5 dl szárnyas alaplé
2 csapott ek étkezési keményítő

Elkészítés

A húst mossuk meg, és töröljük szárazra, majd vékony csíkokra szeljük fel.
A gyömbért hámozzuk meg, és vágjuk nagyon vékony csíkokra. A chilipaprikát magozzuk ki, és csíkozzuk fel.
A wokot felforrósítjuk, beletesszük az olajakat, ebben átsütjük a húst. Hozzáadjuk a gyömbért, az aprított fokhagymát, a chilit, a kaliforniai paprikát, és rövid ideig süssük együtt. Hozzátesszük a paradicsomszószt és az ananászt. Ezt is kis ideig sütjük, majd keverjük bele az ecetet, szójaszószt, sherryt és a cukrot. Öntsük fel a levessel, és alaposan keverjük össze.
A keményítőt alaposan keverjük el csomómentesen egy kis pohárka vízben, és adjuk az ételhez. Keverjük össze, és süssük 3 percig.
Főtt rizzsel tálaljuk.