Ez a kedvenc ételem a kínai gyorséttermekben. Szinte nem is szoktam mást rendelni. Ezért örültem, amikor "házi körülmények" között is sikerült rekonstruálni, meggyőzően hasonló ízvilágot produkálva!
Hozzávalók / 4 adag

A csirke pácolásához
40 dkg csirkemell filé
0.5 kk só
0.5 kk bors
0.5 teáskanál cukor
1 ek napraforgó olaj

A bundázáshoz és a sütéshez
1 db tojás
2 ek napraforgó olaj
12 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
1.5 dl víz
1 kk só
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

A sziruphoz
2 ek méz
3 ek cukor
3 ek ketchup
1 ek ecet (10%-os)
1 kávéskanál csípős paprikakrém
chili ízlés szerint
4 dkg szezámmag (pirított)

A körethez
25 dkg spagetti tészta
0.25 közepes fej káposzta
1 közepes fej lila hagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
4 dkg zöldborsó (ízlés szerint)
2 ek szójaszósz (ízlés szerint)
3 ek napraforgó olaj (vagy vaj)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A csirkemellet bepácoljuk.
A tésztához a vizet feltesszük főni, majd ha forr, beletesszük a tésztát, és megfőzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, mert még pirítani is fogjuk!
A bunda hozzávalóit összekeverjük, ebbe beletesszük a húst, majd forró, bő olajban kisütjük.
Közben zsiradékon megpirítjuk a tésztához való zöldségeket, kezdve a répával, mert az lassabban puhul. Hozzáadjuk a káposztát, hagymát, borsót. (Ne pirítsuk túl, akkor finom, ha roppanós!)
Ha a zöldségek elkészültek, hozzáadjuk a főtt tésztát, és együtt összepirítjuk. Közben szójaszósszal, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. A szójaszósz önmagában is sós, ezért a sóval mértékkel bánjunk!
A szirup anyagait is összekeverjük, a kisütött húst ebben megforgatjuk, majd meghintjük szezámmaggal, és már tálaljuk is.