Karácsonyra kapott süteményes könyvben találtam, azóta már ki is próbáltam és nagyon finom lett!
Hozzávalók / 4 adag

250 g vaj (puha)
250 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 db tojás
2 ek rum (ízlés szerint)
500 g finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor (a sötét tésztához)
1 db tojásfehérje (a kenéshez)


Elkészítés

A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással, utána hozzáadjuk a rumot is.
Fokozatosan belekeverjük az átszitált lisztet, és egynemű tésztát gyúrunk belőle. A tészta feléhez hozzáadjuk a kakaót és addig gyúrjuk, amíg a tészta mindenhol egyformán sötét színű nem lesz.
Mindkét tésztát fóliába csomagoljuk és lehűtjük. Én be szoktam rakni a fagyasztóba egy 5-10 percre.
Utána a világos és sötét tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk. A világos tésztalap tetejét megkenjük a tojásfehérjével, ráhelyezzük a sötét tésztalapot, és azt is megkenjük tojásfehérjével. A tésztából henger formázunk, majd újra lehűtjük. Szintén elég 5-10 perc a mélyhűtőben.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tepsibe sütőpapírt rakunk, a tésztánkból pedig 1/2 cm vastagságú szeleteket vágunk.
10-12 perc alatt légkeveréses módban megsütjük.