A recept eredete a Chefkoch.de oldalon található, én egy kicsit változtattam a mennyiségeken. Gazdagíthatjuk a salátát durva darabokra vágott főtt tojással, csíkokra vágott aszalt paradicsommal is.
Hozzávalók / 2 adag

500 g burgonya
4 szál újhagyma
1 ek kapribogyó
10-12 db olívabogyó
125 g feta
3 ek petrezselyemzöld, apróra vágva
2 ek menta apróra vágva

A dresszinghez:
100 ml olívaolaj
1 citrom leve
3 szardellafilé, apróra vágva
4 ek görög joghurt
3 ek kapor, apróra vágva
1 tk mustár
bors

Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük. Meghántjuk, majd durva darabokra vágjuk.
Hozzákeverjük a vékony gyűrűkre vágott újhagymát, kapribogyót, az olívabogyót, petrezselymet, mentát. Rámorzsoljuk a fetát, és azzal is összekavarjuk.
A dresszinghez az olajat elkeverjük a citromlével. Hozzáadjuk a szardellafiléket, joghurtot, mustárt és a kaprot, jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
A még langyos burgonyára öntjük a dresszinget, és összekavarjuk.