Lajos Mari receptje alapján készült ez az isteni saláta, amit érdemes kipróbálni.
Hozzávalók / 5 adag

1 db fejessaláta
8 db főtt tojás
15 dkg ementáli sajt (lehet trappista vagy edami is)
2 db alma
2 db újhagyma
45 dkg tejföl (1 nagy doboz)
4 ek majonézes torma (ízlés szerint)
10 ek majonéz (1,5 dl)
2 ek mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

Nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük két tojássárga kivételével a tojásokat, a sajtot és a meghámozott, kicsumázott almát. Hozzáadjuk a felszeletel hagymát.
Sózzuk, borsozzuk.
Összekeverjük a tejföllel, majd ízlés szerint ízesítjük a tormával, majonézzel és a mustárral.
Egy nagyobb tálat kibélelünk a megmosott, lecsöpögtetett salátalevelekkel, amikre ráhalmozzuk a salátát. A tetejére reszeljük a 2 tojássárgát. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!