Ez a kedvenc salátánk.
Mindenkinek ajánlom  a különböző magok csíráztatását....
Hozzávalók / 4 adag

15 dkg mungóbabcsíra (otthon 4 nap a csíráztatása)
1 nagy db sárgarépa
1 közepes db kígyóuborka
0.5 csokor petrezselyem
4 g fokhagyma
1 kávéskanál só
2 ek ecet
3 ek szőlőcukor

Elkészítés

A répát lereszeljük hosszukásra nagy lyukon.
Feltesszük főni egy kis edény vízbe... Újra forrás után 4 percig főzzük. Dobjuk hozzá a babcsírát 2 percre.
Ezután szűrőn öblítsük le hideg vízzel. Tegyük félre hűlni.
Készítsünk  a szokásos módon víz, ecet, cokor, fokhagyma hozzáadásával salátalevet.
Vágjuk bele apróra a  petrezselymet. Keverjük össze a sárgarépával és a babcsírával.
Változatossá tehetjük hagymakarikákkal, koktél paradicsommal.