Már nálunk is kapható, elérhető a tengeri hal. Így kicsit visszahozhatjuk a nyaralás ízét, élményét, otthon a kertben grillezve. :-)
Hozzávalók / 4 adag

Hal pácolása
1.5 kg tengeri hal
4 szál rozmaring
3 kávéskanál só (nagyszemű tengeri só)

Öntet
3 gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyem
2 dl olívaolaj
só ízlés szerint

Sütőzsiradék
Minden fázishoz
2 dl napraforgó olaj (páchoz)

Elkészítés

A halat megmossuk, megpucoljuk, kibelezzük. A gyomrát rozmaringágakkal megtöltjük. Utána nagy szemű tengeri sóval besózzuk, étolajjal meglocsoljuk, és pácolni hagyjuk a hűtőben 2-3 órát vagy az esti grillezésig.
A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és kicsi sóval összekeverjük az extra szűz olívaolajjal. Ez lesz az öntetünk.
Ha a parazsunk elkészült, akkor a halat kb. 12-13 percig sütjük. Óvatosan forgatjuk, hogy a bőre ne ragadjon le. Fontos az idő, hogy ne süssük sokáig, se kevés ideig. Ha a hal szeme tejfehér lesz, akkor sült meg a halunk. A sütés utolsó perceiben a pác levével még a tűzön locsoljuk meg. Nem lesz száraz. (Halsütő ráccsal kitűnően tudjuk forgatni, ropogósra sütni.)
Az elkészült halunk gyomrából kivesszük a rozmaringot, és a tálaláskor leöntjük a fokhagymás, petrezselymes, olívás öntetünkkel.
Körettel (kenyér, sült krumpli, grillezett spárga) és egy üveg fehérborral tálaljuk. jó étvágyat!:-)