Nem vagyok egy nagy halrajongó. Valószínű ennek köszönhető, hogy 200 receptem közül egyik sem tartalmaz semmilyen halat.
Hozzávalók / 2 adag

A halhoz
25 dkg lazac (2 szép szelet)

A páchoz
4 gerezd fokhagyma
0.5 csokor koriander
1 késhegynyi fehér bors
1 ek Thai halszósz
2 ek kókuszolaj (bármilyen más növényi olaj is jó hozzá)

A szószhoz
3 lime-ból nyert limelé
2 ek koriander
4 gerezd fokhagyma
1 csipet fehér bors
2 db chili (ha nagyon erős, akkor csak 1)
1 teáskanál Thai halszósz
2 ek szójaszósz
2 ek melaszos nádcukor
70 ml kókusztej

Elkészítés

A páchoz
Az összes hozzávalót aprítóba vagy turmixba tesszük, közben igyekszünk nem levegőt venni, mikor a halszószt öntjük - mert ha egy jó mélyet szippantunk belőle, garantáltan nem lesz étvágyunk egy jó hétig.
Összeturmixoljuk.
Szépen befedjük vele a halszeleteket mindenhol. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, de az sem árt neki, ha egy éjszakát áll benne, sőt!
A halhoz
A halat szárazra törüljük.
Olajjal nagyon vékonyan kikent serpenyőben félidőben megforgatva kb. 5 perc alatt készre sütjük.
Salátával vagy jázminrizzsel, és a szobahőmérsékletű szósszal tálaljuk.
A szószhoz
A szószhoz a koriandert apróra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük, a chilit kimagozzuk, és apróra vágjuk, a lime levét kifacsarjuk.
Összekeverjük az egészet a fűszerekkel és a kókusztejjel. Megkóstoljuk, ha nagyon csípős, adunk még hozzá kókusztejet, ha nem elég savanykás, még lime levet - lényeg, hogy összhangban legyenek az ízek.