Készülök a Szent Patrik napi fogásokhoz. Ezt a kekszet fogom zöld mázba forgatni, hogy a szerencsesütiket elkészíthessem.
Hozzávalók / 12 adag

30 dkg rétesliszt (félfogós liszt)
10 dkg vaj
8 dkg gyümölcscukor
2 ek joghurt
1 db tojás
1 csipet só
2 ek golden szirup
2 ek gyömbér (kandírozott, apróra vágott)
1 teáskanál zöld kardamom (magja)
1 teáskanál szegfűszeg (csapott, őrölt)
2 tk fahéj (őrölt)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
1 csipet szódabikarbóna

Elkészítés

Az összes hozzávalót robotgépben összedolgozzuk, és néhány órára folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütemény kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe téve 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 13-15 perc alatt megsütjük.