Ez a keksz porhanyós, ropogós, de mégsem túl morzsálódós (jobban nem tudom leírni, ki kell próbálni... :))
Hozzávalók / 12 adag

30 dkg finomliszt
2 db tojás
20 dkg étcsokoládé (lehet tej is, apró darabokra vágva)
25 dkg margarin (vagy vaj, szobahőmérsékleten)
15 dkg cukor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor

Elkészítés

A tojást kissé habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a lágy margarint, és simára keverjük a masszát.
A lisztet, kakaóport, sütőport és a csokoládédarabokat elvegyítjük, majd összegyúrjuk a tojásos keverékkel.
Ezután diónyi golyókat formálunk, ezeket ellapítjuk úgy 1 cm vastagra (ne legyen vékonyabb), sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a kis korongokat, és 200 °C-os előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, és a tepsin hagyjuk kihűlni.